3 yeni kütüphane on binlerce kitap

Bayrampaşa Belediyesi, ‘Bilgiye açılan yerlerimiz kütüphanelerimiz’ sloganıyla bir yandan kütüphaneleri yeniliyor bir yandan da yeni kütüphaneleri ilçeye kazandırıyor. On binlerce kitapla zenginleştirilen 3 yeni kütüphane ve diğerleri kitapseverleri bekliyor.

3 yeni kütüphane on binlerce kitap

SEZAİ KARAKOÇ KÜTÜPHANESİ

Düşünce ve edebiyat dünyamıza ismini altın harflerle yazdırmış şair ve yazar Sezai Karakoç’un ismi verilen, Yahya Kemal Parkı içindeki kütüphane zengin içeriği ve mimarisiyle dikkat çekiyor. 7’den 70’e tüm vatandaşların faydalanacağı biçimde, millet kıraathanesi formatında tasarlanan kütüphanede toplam 10 bin kitap bulunuyor.

ADİL ERDEM BAYAZIT KÜTÜPHANESİ

Gençler arasında iletişim ve dayanışmayı güçlendirmek, onların kitapların gizemli dünyasında yolculuk etmelerine imkân sağlamak için Kartaltepe Mahallesi’nde açılan gençlik kütüphanesi büyük ilgi görüyor. Şair Adil Erdem Bayazıt’ın ismi verilen kütüphanede 10 binden fazla kitap bulunuyor.  Gençler burada hem kitap okuyor hem sohbet ediyor hem de farklı farklı konular üzerine beyin fırtınası yapıyor.

MEHMET KİLİMCİ KÜTÜPHANESİ

Muratpaşa Mahallesi Uluyol Caddesi’nde hizmet veren ve toplam 5 bin kitapla zenginleştirilen kütüphane merhum iş insanı Mehmet Kilimci’nin ismini taşıyor.

Diğer kütüphanelerimiz için tıklayınız...