 |
Fen İşleri Müdürü |
| Ahmet KUMBASAR |
akumbasar@bayrampasa.bel.tr |
Tel: 0 212 467 19 00 - 1416 |
| Özgeçmiş |
|
|
1963 yılı İkizdere/Rize doğumlu olup, 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesinden mezun oldu.
Aynı yıl içerisinde askerliğimi İnşaat Mühendisi Asteğmen olarak M.S.B. İnşaat Emlak Müdürlüğünde tamamladı. 1987 yılında terhis olduktan sonra toplu konut üreten özel bir firmada işe başladı ve 1991 yılına kadar aynı firmada şantiye şefi olarak 4 yıl görev yaptı. 1991 yılında Bayrampaşa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde göreve başladı. 1997 yılından itibaren Fen İşleri Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Evli ve iki kız çocuk babasıdır. |
Fen işleri müdürlüğü ilçemiz sınırları içerisinde yaşamını sürdüren halkın ve bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek modern şehircilik anlayışının gerektirdiği kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapar. Yapılan planlar çerçevesinde gerçekleştirilecek yatırımların mahallin durumuna göre öncelik sırasını belirleyerek hayata geçirir. Halkımızın daha huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşayabilmesini sağlamak amacıyla bölgenin alt yapı ve üst yapı çalışmalarını yapar, doğal afetler ve çevreden gelecek zararlara karşı tedbir alıcı çalışmalar gerçekleştirir.
ÇALIŞAN KADRO Fen işleri Müdürlüğünde; bir müdür ile birlikte üç inşaat mühendisi, iki mimar, üç teknik elaman, dört şef ve iki memur olmak üzere toplam on dört kişi görev yapmaktadır.Teknik personel her türlü keşif, projelendirme, ihale dosyası hazırlama ve kontrollük hizmetlerini yürütmektedir. Memur ve şef personelimiz yazışmaları, kayıt işlemleri ve mal sorumluluğu işlerini yürütmektedir.
Ayrıca; 47 personel daimi görev yapmaktadır.
Fen İşleri Biriminin gerçekleştirdiği çalışmalar 5 ana başlıktan oluşmaktadır.
1. ALT YAPI ÇALIŞMALARI 2. YOL ÜST YAPI ÇALIŞMALARI 3. KAVŞAKLAR 4. BİNA VE SOSYAL TESİSLER 5. OFİS İÇİ ÇALIŞMALAR
1- ALT YAPI ÇALIŞMALARI
İlçemizin 1994'te oldukça yetersiz olan alt yapı durumunun düzeltilmesi için belediyemizin yapmış olduğu "acil eylem planları" dahilinde fen işleri birimimiz gerekli çalışmaları gerçekleştirmiş ve ilçemizin altyapı sorunu giderilmiştir.Alt yapı tesisleri bölüm bölüm incelendiğinde mevcut durum ve o günden bu güne yapılan çalışmalar aşağıda sıralanmıştır.
a) Temiz Su Şebekesi : İlçemizin temiz su şebekesinin yaklaşık 4/5'i Bayrampaşa'nın kuruluşundan 1994'e kadar yapılmış olan asbest su borularından oluşmakta idi. İlçeyi besleyen iki adet ana isale hattı (l tanesi G.O.P. İlçesinde Taşköprü; bir diğeri münzeviden Terazidere pompa istasyonuna aktarılan Q600'lük isale hattı) bulunmakta idi.Özellikle yüksek kesimlerde üst katlarda sürekli şu problem vardı: Asbest borular fazla basınca dayanamadığından şebekede su olsa bile yüksek kesimlere gidememekte ve çatlayan borulardan su kesintisi olduğu zamanlar kanal suyu ve yer altı suyu temiz suya karıştığından şebeke suyu kaynatılmadan içilmez durumda idi.
1994'te projeleri tamamlanan temiz su şebekesinin inşaatına 1995' te başlanıldı ve 1995'te 8407 mt, 1996'da 40578 mt, 1997' de 13.543 mt, 1998' de 36.975 mt. 1999'da 47.273 mt, 2005'te 1.676 mt olmak üzere toplan 148.452 mt fonduktill temiz su şebekesi ve isale hatları ile yaklaşık on beş bin adet şube yolu (75,000 mt ¾' PVC boru) yapıldı. İlçemizi besleyen iki adet isale hattına Edirnekapı-Cicizyolu-Tuna Cad.- 36. Sokak; Edirnekapı Maltepe Cad-Dumlupınar-Bağlar Cad- Uygur Cad.- ve İkitelli-C.Paşa olmak üzere üç adet daha isale hattı döşenerek Cevatpaşa İSKİ Müdürlüğü tesisi yapılan yerde büyük bir depo ve pompa istasyonu kurularak ilçenin tamamına yüksek basınç ve iyi kalitede su verilerek ilçenin su problemi bitirilmiştir. İlçemizde bulunan ana taşıyıcı hatlara bütün diğer şebekeler enter kollekte olacak şekilde birbirine bağlanılarak bir isale hattında oluşabilecek arızalar sonucu vanalarla oynanarak diğer taraflardan beslenebilmekte ve arıza olan sokak dışında susuzluk yaşanmamaktadır.
b) Atıksu ve yağmursuyu kanalı çalışmaları: İlçemizin yağmur ve atık sularının toplandığı iki ana havza olup, bunlardan biri Vatan Caddesi havzası diğeri ise Ayvalıdere havzasıdır.
Vatan Caddesi havzasından gelen yağmursuyu ve atık su kolektörleri TEM otobanı ile birlikte seksenli yılların başında yapılarak Tikveşli Köprüsü altına kadar gelmiş; Ayvalı dere Kolektörü ise Davutpaşa'dan gelerek Otogar inşaatı ile birlikte 34. Sokağa kadar ayrık sistem olarak otogarın yapımı ile birlikte tamamlanarak ilçe genelinde Esenler (Uygur Cd.-Otogar Önü) ve Abdi İpekçi Cad- Numunebağ ve Topkapı Maltepe yolunun bir bölümüne yağmursuyu seksenli yıllarda yapılmıştır.
İlçe içinde özellikle merkez bölgelerde Bayrampaşa'nın ilk kuruluş yıllarında (60-70'li yıllar) genellikle Q200'lük el ile döşenilmiş kara kanallar çoğunlukta olup, 1969'da ilçemizde yaşanan kolera vakasından sonra o dönemde Terazidere Manastır Cad.- Tuna Sok.-Uygur Caddesinde; Murat Mah. 34. Sok.-Cicoz Yolundan başlayarak okul sokağa kadar gelen ve 34. Sokaktan 36. Cicoz deresi yolu- 50. Yol Caddesi Doğan Sokaktan Avasköy yolu, Ordu Cad.- Şehit Kamil Balkan Cad- Hazine Sokaktan Ali Fuat Başgil Cad. - Millet Caddesi kesişimine kadar üç ana taşıyıcı karışık sistem kolektör yapılmıştır. Bu ana taşıyıcıların ilk ikisi yerinde tabanı taş duvar üstü beton yerinde yapım tonoz şeklindedir.
1994'te yapılan durum tespitinden sonra ve il genelinde atık su ve yağmur sularının ayrıştırılması prensibi ile 1994'lü yılların başında yapılmış olan İlçe genelindeki yağmursuyu projesi ele alınarak ufak yağmurlarda bile su baskınlarının yaşandığı Terazidere Mah. Manastır Cad- Sınır Sokak bölgesinin kurtarılması amacı ile Tel Sokak ve Güneş Caddesinde Q2200'lük yağmursuyu kanal inşaatı ve atık su çalışmasına başlanılarak 1995'te bu bölge kısmen rahatlatılmıştır. Daha sonraki yıllarda bu kolektörü besleyecek havzanın yağmursuyu kanalı döşeme işi peyderpey yapılarak çalışmalara devam edilmiştir. (Esenler Cad.-Bahar-Filiz-Selvi-Eti Sokak-İsmetpaşa Cad.-Kaplan-Fulya-Yamaç ve Zafer Sokaklar-Bağlar Cad- Demirkapı Caddesi),Tuna sokak,Egemen sokak,Esenler cad.Uygur caddesi,Akpınar cad,Filiz sokak,Kutlu cad.Ve üst bağlantıları(Mete-İstiklal arası sokaklar, okul sokak dahil)
Diğer taraftan Murat Mah. Okul Sokak-Ata Caddesi ve Mimar Sinan Sokakta binaların altından geçen karışık sistem kanal 34. Sokaktan başlanılarak Cicoz Yolu-Kosova Cad-Kısmet Sokak-Selamet Sokak-Tuna Caddesi; Cicoz Yolu-Mimar Sinan-Ata Cad.-Okul Sokak-Cemiyet Cad.-Kamil Cad.-Cumhuriyet Caddelerine yağmur suyu ve atık su sistemleri yapılarak bu bölgede rahatlatılmıştır. Murat Mahallesinde özellikle Okul Sokak-Ata Caddesi arasında bulunan binalar istimlak edilerek yıkılmış ve yağmur suyu ve atık su kanalları bu noktada daha önce yapılan ve asitli sular sebebiyle zarar gören kısımlar revize edilerek köklü bir çözüme kavuşturulmuştur.
Yine 34. Sokak'tan başlayarak Kartaltepe vadisini ve Yıldırım Mah. havzasını rahatlatacak ana taşıyıcılar Kartaltepe Mah. Ordu-Mercan,Çimen,Şener-Gazi Kemal Caddelerinden Ürgüplü Caddesine kadar çıkartılarak bu bölgedeki ana taşıyıcılar tamamlanıp; Yıldırım Mah.'nde Millet Cad.-Ali Fuat Başgil ve Mücahit Sokağa kadar ana taşıyıcı kollektörler çıkarılmış ve diğer taraftan da Avasköy Yolu-Acı Çeşme Sokaktan, Şehit Kamil Balkan Cad. -Barbaros Sokak ve Millet Caddesine ulaşılarak ana taşıyıcılar yapılmıştır.
Cevatpaşa Mah.'nde ise Bayrampaşa Şehir Parkı'nın Batısında bulunan mansaptan başlanılarak Ulaştırma Kavşağı-Millet Cad.-Komser Reşat Dayı Cad. ve Papatya Sokağa kadar bir hat ve Millet Caddesi- Kemaliye Sokak- Kars Sokak- Ş.B.Aydın ve Komser Reşat Dayı ve Papatya Sokak ve Eski Edirne Asfaltına kadar olan bölümler tamamlanmıştır.
Vatan havzasında ise Alba Çağlayan-İbrahim Ağa Cad.-Maltepe Cad.-Çevre Yolu Cad6.-Ferhatpaşa Cad. ve Çicoz Yoluna kadar olan bu ana taşıyıcılar yapılarak sistem ayrıştırılmıştır.
1994-2009 yılları içerisinde İlçe Genelinde Q300'den başlayan Q2200 çapına kadar projesinde belirli olan çok değişik çapta atık su ve yağmur suyu hattının yapımı gerçekleştirilmiş olup, özellikle sanayinin yoğun olduğu Terazidere ve Murat Mah. Atık suların bir bölümü HDP boru olarak döşenmiştir.
2005 ve 2006 yıllarında teknolojinin son ürünü olan kukalarla (güçlü kanal açma ve temizleme makinelerle )atık su kanalları temizlenerek görüntüleri alınmış ve kanallar kazısız yöntemle içeriden kaplanmaya başlanılmıştır. Kanal derinlikleri uygun olan sokaklarda kazısız yöntem giderek yaygınlaşacaktır.
c) Doğalgaz hattı çalışmaları : İlçe genelinde Kartaltepe Mah.-Kocatepe Mah- Yıldırım Mahallesinin bir bölümü ile İlçe genelinde Doğalgaz hattı döşenmeyen Sokaklarda; 450 mt. Ve toplam 64.669 mt doğalgaz ana hattı döşenerek mesken bölgesinde doğalgaz hattı geçmeyen sokak kalmamıştır.
d) Elektrik Hattı Çalışmaları : İlçe genelindeki trafoların güçleri artırılarak bütün trafolar birbirlerine ikişer hatta bağlanılmış ve tersten beslenebilme konumuna getirilmiştir. Ayrıca ceza evi arkasında bulunan ana indirici merkez daha önce sadece Davutpaşa'dan beslenmekte idi; Topkapı ana indiriciden Cezaevi arkasına yüksek gerilim yer altı hattı döşenerek ana indirici de iki yerden beslenebilme durumuna gelmiştir.
İlçe genelinde İsmetpaşa Mah.'den başlayan havai hatları yeraltına alma çalışmaları 2006'da orta mahallede ,2007 de Vatan mahallesinde, Terazidere Mahallesinde,2008 de Altıntepsi ve Kocatepe Mahallelerinde Havai hatların yeraltına alınması işlemlerine devam edilmiştir.
2- YOL ÇALIŞMALARI a) Yeni Yol Açılması : İmar Planları dahilinde Orta Mah. İbrahim Ağa Caddesi ile Mezarlık Sokak arasındaki sokaklar alt yapısı ile birlikte sekiz adet İmar yolu tamamlanmış; Kartaltepe 24'lük yol -Hafız ana Sokak-Çimenzar Sokak ve Kocatepe Hudut Yolu (l. Sok.-Ş.Kamil Balkan Caddesi arası) Cevatpaşa Mah. Kıyı Sokak, Yıldırım Mah. Sokaklar ve 100 yıl Caddesi, Altıntepsi Mah. Ferhatpaşa Çiftliği iç yolları-Yenidoğan Mah. Hasan Karakaş Sokak, Hafize Ana Sokak ;(Dalkıran arkası...... )Murat Mah.- Zetina Yanı ve Otoparkın arka yolu; Ayancık Sokak-34. Sokak arası yol; hizmete sunulmuştur. Ayrıca imar planlarında çıkmaz konumda olan imar yolları İstimlaklar gerçekleştirilerek hizmete açılmıştır.
b) Mevcut Yolların Islahı : İlçe genelinde altyapı çalışmaları sonucunda yol üst yapı düzenlemeleri yapılırken bütün yollarda imar planları doğrultusunda genişleme çalışması yapılarak ilçenin özellikle mesken bölgelerindeki yolların ortalama % 95'nin kaldırımları kilit taşına dönüştürülmüş ve asfalt kaplaması yapılmıştır. Yine yol düzenlemeleri yapılırken her mahallede yayanın yoğun olarak kullandığı toplam yüz elli dokuz adet yolda parke taşı kaplama çalışması yapılmıştır.Bu sokaklar:
1. CEVATPAŞA MAHALLESİ: Çetin Sokak
2. YILDIRIM MAHALLESİ: Mücahit Sokak Buğday sokak sevgi parkı Üstü, Yakut Sokak Bir Kısmı, Cami Çıkmazı,Ali Fuat Başgil Caddesi, İkizler Sokak, Şehit Kamil Balkan Caddesi, Nazar Sokak.
3. Kartaltepe Mahallesi: Salihoğlu Sokak, Belen Sokak, Ürgüp Caddesi Cami Önü, Çukurova Caddesi.
4. KOCATEPE MAHALLESİ: Kocatepe Caddesi.
5. MURATPAŞA MAHALLESİ: Kosova Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Kamil Caddesi, ilhan Sokak, Yavuz Sokak, Üstün Sokak, Firuzay Sokak, Öztunç Sokak, Kalaman Sokak, Ada Sokak, Vişne Sokak, Erik Sokak.Tuna Caddesi.
6. İSMETPAŞA MAHALLESİ: Cami Sokak, Hisar Sokak, Uzun Sokak, Uluhan Sokak, Karaca Sokak, Kaplan Sokak, Sinop Sokak, Mehmetçik Sokak, Mehmetçik Çıkmazı, Yılmaz Sokak, Fulya Sokak, Babil Sokak, Oğuz Sokak, Gül Sokak, Tophane Sokak, Zafer Sokak, Yamaç Sokak.
7. ALTINTEPSİ MAHALLESİ: Kutlu Caddesi, Turan Sokak, Okul Sokak, Filiz Sokak, Selvi Sokak, Bahar Sokak, Hançer Sokak, Sınır Sokak, Mor Sokak, Eflatun Sokak, Karanfil Sokak, Ordu Caddesi, Kar Sokak, Bulut Sokak, Kuyu Sokak, Petek Sokak, İnce Sokak, Tayfun Sokak, Emek Sokak, Ümit Sokak, Akar Sokak, Çınar Sokak, Doğanay Sokak, Doğan Sokak, Sülün Sokak, Cami Sokak, Dar Sokak, Yeni Sokak, Yeni Çıkmazı,
8. TERAZİDERE MAHALLESİ: Manastır Caddesi, Göl Sokak, Oral Sokak, Ada Sokak, İlker Sokak, Sümer sokak,
9. VATAN MAHALLESİ: Bağlar Caddesi, Kanaat Sokak, Emek Sokak, Güneş Tel Sokak, Yeni Güneş Sokak, Tel Sokak, K.Millet Sokak, Şebnem Sokak, K. Çiğdem Sokak, Millet Sokak, Gür Sokak, Akar Sokak, Akasya Sokak, Çetin Sokak, Neşe Sokak, Faikağa Sokak, Şahin Sokak, İnce Sokak, Selahattin Sokak, Engin Sokak, B.Marmara Sokak, Timur Sokak, Kar Sokak, İnanç Sokak, Ak Çıkmazı, Söğüt Çıkmazı,
10. ORTA MAHALLE: Demirkapı Caddesi, Adalet Sokak,Çığ Sokak, Saka Sokak, Hun Sokak, Şen Sokak, Ceviz Sokak, Kıpçak Sokak. Asma Sokak, Kale Sokak, Sıla Sokak, Orhon Sokak. Yeşil Sokak, Ant Sokak, Kırgız Sokak, Tuna Sokak, Alev Sokak, Tül Sokak, Gelincik Sokak, Bal Sokak,Tan Sokak, Kuş Çıkmazı, Özen Sokak, Nergiz Sokak, Başaran Sokak, Menekşe Sokak, Lale Sokak, Göksu Sokak, Küçük Çınar Sokak, Çarşı Caddesi, Barut Sokak, Zambak Sokak, Fatih Sokak, Fırın Sokak, Günay Sokak, Turgut Reis Sokak, Uluhan Sokak, Özfiliz Sokak, Demirciler Sokak, Burak Sokak, Emin Efendi Caddesi, Oğuzhan Sokak, Güneş Sokak, Huzur Sokak, Şirin Sokak, Gür Sokak, Tunç Sokak, Çınar Caddesi
11. YENİDOĞAN MAHALLESİ: Atışalan Caddesi, Demirkapı Caddesi, Yahya Kemal Caddesi, Ay Sokak, Öz Sokak, Atilla Sokak, İlk Sokak, Vardar Sokak, Bahar Sokak, Şark Sokak, Küçükyalı Sokak, Toros Sokak, Ahçı Çıkmazı, Kahraman Sokak, Kiler Sokak, Ulus Sokak, Mimar Sinan Sokak, Şafak Sokak, Kızılay Sokak, Şenay Sokak, Burcu Sokak, Marmara Sokak, Barbaros Sokak, Gazi Sokak, Nur Sokak.
c) Her mahalleye en az bir adet özellikli yol (prestij yol) yapılması
A) ALTINTEPSİ MAHALLESİ: İstiklal Caddesi, Okul Sokak, Kar Sokak, Mektep Sokak ve Ordu Caddesi
B) VATAN MAHALLESİ: Bağlar Caddesi,
C) ORTA MAHALLE: Emin Efendi Sokak, Oğuzhan Sokak, Güneş Sokak, Huzur Sokak, Şirin Sokak, Gül Sokak. Tunç Sokak, (çalışmalar 2009 Mart ayında tamamlanacak)
D) YENİDOĞAN MAHALLESİ: Çınar Sokak, Ersan Sokak
E) MURATPAŞA MAHALLESİ: Kosova Caddesi
F) YILDIRIM MAHALLESİ: Çam Sokak
G) KARTALTEPE MAHALLESİ: Ürgüplü Caddesi (çalışmalar 2009 Mart ayında tamamlanacak)
H) KOCATEPE MAHALLESİ: 19. Sokak (çalışmalar 2009 Mart ayında tamamlanacak)
İlçemiz genelinde 1994 - 2008 yılları arasında yapılan Asfalt ,Bordür, Tretuar çalışmalarına ait icmal tablosu
3- KAVŞAKLAR a) Alt ve Üst Geçitler : 1. Şehirparkı Cad-24'lük Yol üst geçidi. 2. 24'lük Yol- 50. Yıl Cad. Viyadüğü. 3. 24'lük Yol Çukurçeşme Tüneli. 4. Maltepe Üst Geçidi. 5. Kadife Kavşağı 6. Ferhatpaşa Çiftliği otoban bağlantı köprüsü. 7. Otogar önü alt geçişler.
b) Hemzemin Kavşaklar ve yeni otoban bağlantılar 1. Sebzehali-Tem Otoyol bağlantı yoncası. 2. Cevatpaşa Ulaştırma Kavşağı - 100. Yıl Caddesi. 3. 24'lük Yol Otoban Bağlantısı 4. Cezaevi Otoban-Akpınar Cad. Bağlantısı. 5. İbrahim Ağa Cad. - E5 Bağlantı yolu.
c) Sinyalize Kavşaklar 1. Topkapı Maltepe Yolu- Mezarlık Sokak 2. Tuna Cad.-Abdi İpekçi Cad.- Cicoz Yolu Kesişimi 3. Tuna Sokak - Güneş Caddesi. 4. Esenler Caddesi - Otogar Önü 5. Akpınar Caddesi- Uludağ Sokak- Barış Sokak 6. Akpınar Caddesi-Cicoz Yolu 7. 50. Yıl Caddesi - Kocatepe Caddesi 8. 50. Yıl Caddesi - Avasköy Yolu 9. Ali Fuat Başgil Caddesi - Şehit Kamil Balkan Caddesi 10. Millet Caddesi - 100. Yıl Caddesi.
4. BİNA VE SOSYAL TESİSLER İlçe genelinde belediye mülkleri üzerinde ilçenin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak olan önemli tesisler yapılmıştır.
İlk önce belediye hizmetlerinin rahat yürütülebilmesi için belediye binasından başlanarak, kreş, bilgi merkezi, otopark ve diğer sosyal tesisler yapılmıştır.
1. Belediye hizmet binası çarşı ve kat otoparkı kat karşılığı 2. Çizmeci kat otoparkı (1993 ihalesi yapımı 1994'te gerçekleştirildi.).(Kat Karşılığı) 3. Meslek odaları binası. 4. Veterinerlik hizmet binası. 5. Murat Mahallesi, Sosyal Tesis Binası. (Muzaffer Öztekin Parkı) 6. Avasköy Yolu, Kreş Binası. 7. İsmetpaşa Mah.Etüd Eğitim Merkezi. 8. Terazidere Kat Otoparkı Benzin İstasyonları ve Altıntepsi Mahallesi, 30 derslikli Okul İnşaatı. 9. Terazidere Bireysel Spor Merkezi 10. Yıldırım mah. Daimi Halk Pazarı Çatı kaplamasının değiştirilmesi ve Tesisin boyanması 11. İlçe genelinde on adet okulun dış cephesinin boyanması 12. Kocatepe Mahallesi şehir parkı Caddesi yer altı otoparkı,sabit pazar yeri,kurban satış ve kesim yeri, İlçe Afet Merkezi ile sosyal donatı ve yeşil alandan oluşacak beş fonksiyonlu hizmet binası inşaatı(inşaat devam ediyor) 13. Lübnan Devletine 2 adet 340'ar m2 prefabrik okul yapımı 14. Tuna Cad.Sosyal Tesis binası yapımı(ihale yapıldı,inşaat 2007'de başlayacak) 15. Özürlüler Rehabilitasyon Merkezi yapılması (Kaymakamlık binası altı) 16. Çevre Yolu Caddesi Kreş Binası
5. OFİS İÇİ ÇALIŞMALAR İlçemizde bu güne kadar yapılan bütün yatırımların planlamasının yapılması ihale dosyalarının düzenlenmesi işlerin hak ediş ve kabul işlemlerinin yapılması ofis içi çalışmalarımız kapsamındadır. |